ÇEVRİM İÇİ (ONLINE) SÖYLEŞİ - Dijital Düşlerden İnovasyona: Sanat ve Teknoloji Ekseninde Yapay Zeka
181
11:57
16.05.2024

ÇEVRİM İÇİ (ONLINE) SÖYLEŞİ

Dijital Düşlerden İnovasyona: Sanat ve Teknoloji Ekseninde Yapay Zeka

T.C. Stokholm Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençlere yönelik çevrim içi (online) bir söyleşi düzenlemektedir. Uzman konuklarla teknolojide ve sanatta yapay zekanın ele alınacağı söyleşi 18 Mayıs Cumartesi günü İsveç saatiyle 19:00-20:00 saatleri arasında Zoom aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Dijital Düşlerden İnovasyona: Sanat ve Teknoloji Ekseninde Yapay Zeka başlıklı söyleşiye Boğaziçi Üniversitesi Veri Bilimi ve Yapay Zeka Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Oktay Altun ile yapay zeka ile yaptığı üretimlerle yayın dünyasına yeni bir soluk getiren yazar Ahmet Melih Karauğuz konuk olacaktır. 

Yapay zekanın sanat ve teknoloji boyutuyla ele alınacağı bu söyleşide, yapay zekanın sanat alanında üretim ve üretkenlik süreçlerini nasıl dönüştürdüğü, yaratıcı hayal gücüne katkıları ve yeni ifade biçimlerini nasıl mümkün kıldığı tartışılacaktır. Ayrıca, sanayi ve iş dünyasında yapay zekanın yarattığı değişim ve dönüşüm değerlendirilecek ve yapay zekanın gelecekteki potansiyeli üzerine fikir alışverişinde bulunulacaktır.

 

Konuşmacılar:

Ahmet Melih Karauğuz - Yazar

"Dijital Düşlerin İzinde: Yapay Zeka ile Hayal Etme Sanatı"

 

Dr. Hüseyin Oktay Altun - Boğaziçi Üniversitesi Veri Bilimi ve Yapay Zeka Enstitüsü Öğretim Üyesi

"Yapay Zeka ve İnovasyon: Geleceği Şekillendiren Teknoloji"

 

Tarih: 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Saat: 19:00-20:00

Yer: Zoom

18 Mayıs 2024 Cumartesi günü İsveç Saatiyle 19:00-20:00 saatleri arasında Zoom aracılığıyla gerçekleşecek çevrim içi söyleşiye katılmak isteyenlerin aynı gün saat 14:00'e kadar  https://forms.gle/XJhgC1kj53UiBdPv6 bağlantısındaki kayıt formunu doldurarak kayıt olmaları gerekmektedir. 

 


 

Dr. Hüseyin Oktay Altun

Dr. Hüseyin Oktay Altun, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladı. Elektrik ve elektronik mühendisliği alanındaki yüksek lisans ve doktora çalışmalarına ABD'de University of Rochester'da devam etti. KTO Karatay Üniversitesi'ndeki öğretim üyeliğinin ardından halen Boğaziçi Üniversitesi Veri Bilimi ve Yapay Zeka Enstitüsü'nde Öğretim Üyesi olarak görev yapıyor. RL ile simülasyon ortamlarında akıllı sanal varlık tasarımı, konveks optimizasyon ile multimedya güvenliği, tıbbi/askeri sinyal işleme, çevresel ve finansal verilerin zaman serisi tahmini gibi alanlarda çalışmalarına devam ediyor. 

 

Ahmet Melih Karauğuz

Ahmet Melih Karauğuz 1994 yılında Konya'da doğdu. Lisansını Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. Aynı alanda doktora çalışmalarına devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi'nde Kapsül Teknoloji Platformu Ar-Ge Koordinatörlüğü yaptıktan sonra Konya Şehir Kütüphanesi Kurucu Birim Sorumlusu olarak çalışmaya devam ediyor. Dijital dönüşüm, yapay zeka araçları, yaratıcı yazarlık gibi alanlarda üretimler yapıyor. Yapay zeka görsel sergileri düzenliyor ve içerik üretimi gerçekleştiriyor. Dijital Düşlemeler, Yeni Medya Çağını Anlamak, Siber Yalan, Dört Sonsuz Evren başta olmak üzere yetişkinler ve çocuklar için kaleme aldığı çok sayıda kitabı bulunuyor. Sık sık öğrencilerle buluşuyor ve dijitalleşme, YouTube kanalları, video oyunları ve siber zorbalık konularında sohbetler yapıyor.

 


16-05-2024

Yayın Tarihi: 16.05.2024