Teknoloji ve Vicdan: Yapay Zekanın Etik Yüzü
Uzman Perspektifi Buluşmaları - Uppsala Üniversitesi Barış ve Çatışma Araştırmaları Bölümü Araştırma Mühendisi Mert Can YılmazUzman Perspektifi Buluşmaları
TEKNOLOJİ VE VİCDAN: YAPAY ZEKANIN ETİK YÜZÜ
T.C. Stokholm Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Uzman Perspektifi Buluşmalarının ikinci etkinliğinde Uppsala Üniversitesi Barış ve Çatışma Araştırmaları Bölümünde araştırma mühendisi olan ve Bölümdeki Uppsala Çatışma Verileri Programı'nda (Uppsala Conflict Data Program - UCDP) kıdemli analist olarak görev yapan Mert Can Yılmaz'ı ağırlıyor.
"Teknoloji ve Vicdan: Yapay Zekanın Etik Yüzü" başlığıyla gerçekleşecek söyleşide, yapay zeka uygulamalarının etik boyutlarını sorumlu yapay zeka kavramından mahremiyet ve veri güvenliğine, otonom sistemlerden insan haklarına, eğitimden sağlık hizmetlerine geniş bir perspektifle ele alacağız.
Cumhuriyetimizin 101. yılında gerçekleştireceğimiz ilk çevrim içi buluşmamıza, İsveç, Norveç, Finlandiya ve İzlanda'da lisans, yüksek lisans, doktora ve post doktora düzeyinde çalışmalarını sürdüren öğrenciler, akademisyenler ve iş dünyasında yer alan gençler başta olmak üzere, konuya ilgi duyan herkesin katılımını bekliyoruz.
Konuşmacı: Mert Can Yılmaz
Uppsala Üniversitesi Barış ve Çatışma Araştırmaları Bölümü, Araştırma Mühendisi
Yapay Gündem Kurucu Ortağı (www.yapaygundem.com)
İsveç Türk Üniversiteliler ve Akademisyenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi (https://www.tsaf.se/tsaf-hakkinda/)
Tarih: 5 Kasım Salı 2024 | Saat: 19:00-20:30 | Yer: Teams
Katılım için lütfen kayıt formunu doldurunuz: https://forms.gle/LpmCUtvVy1yyEJRo8
Mert Can Yılmaz
Uppsala Üniversitesi Barış ve Çatışma Araştırmaları Bölümünde araştırma mühendisi. Bölümdeki Uppsala Çatışma Verileri Programı'nda kıdemli analist olarak görev yapıyor. Özellikle doğal dil işleme teknikleriyle ilgileniyor. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde lisans eğitiminin ardından Uppsala Üniversitesinde hem barış ve çatışma çalışmaları alanında hem de din çalışmaları alanında yüksek lisansını tamamladı. Son tezini ise dini bağlılıklara sahip toplulukların yapay zekâ destekli uygulamalardan hizalanma problemi (AI alignment) odağında beklentileri üzerine yazdı.
https://www.uu.se/en/contact-and-organisation/staff?query=N18-1494
Uzman Perspektifi Buluşmaları, T.C. Stokholm Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği tarafından düzenlenen, İskandinav ülkelerinde yaşayan genç Türk akademisyenler, öğrenciler ve iş insanlarını alan uzmanlarıyla bir araya getiren özel bir etkinlik serisidir. Yüz yüze veya çevrim içi gerçekleştirilen bu buluşmalar, bilgi ve deneyim paylaşımı için dinamik bir platform sunar. Her etkinlikte, uzman konuşmacılar hem kendi alanlarındaki araştırma ve çalışmalar hakkında derinlemesine bilgi verir, hem de kariyer yolculukları ve profesyonel tecrübelerini paylaşırlar. Bu yaklaşım, katılımcılara kariyerlerini şekillendirecek değerli perspektifler edinme ve farklı disiplinlerden gelen uzmanlarla doğrudan etkileşim imkanı tanır. Aynı zamanda bu buluşmalar, İskandinav ülkelerindeki genç akademisyen ve araştırmacıların tanışmasını ve iş birliğini teşvik ederek Türk toplumunun akademik ve profesyonel başarılarını daha ileriye taşımayı hedeflemektedir.