UZMAN PERSPEKTİFİ BULUŞMALARI - Haberleşme Teknolojilerinin Geleceği: 6G ve Sonrası Bize Neler Getirecek?
288
16:31
07.05.2024

UZMAN PERSPEKTİFİ BULUŞMALARI

Haberleşme Teknolojilerinin Geleceği: 6G ve Sonrası Bize Neler Getirecek?

T.C. Stokholm Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği, Uzman Perspektifi Buluşmaları'nın ilk etkinliğinde haberleşme teknolojileri alanının önde gelen uzmanlarından Prof. Dr. Hüseyin Arslan'ı ağırlayacaktır. "Haberleşme Teknolojilerinin Geleceği: 6G ve Sonrası Bize Neler Getirecek?" başlıklı bu özel etkinlikte, İsveç'te lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenimlerine devam eden öğrencilerimizin katılımıyla haberleşme teknolojilerinin geleceği ele alınarak, sektördeki son gelişmeler 6G perspektifinden değerlendirilecektir.

6G teknolojisinin getirebileceği yeni olanaklar ile mevcut teknolojik gelişmelerin ele alınacağı buluşmada bu heyecan verici alandaki en güncel bilgilere erişim sağlayarak sektörün geleceğini şekillendirecek önemli adımları uzman perspektifinden dinleme ve tartışma imkanı doğacaktır.

12 Mayıs 2024 Pazar günü 10:30-12:00 saatleri arasında T.C. Stokholm Büyükelçiliğinde gerçekleşecek bu önemli buluşmaya katılmak isteyen öğrencilerin 10 Mayıs 2024 saat 13:00'e kadar  https://forms.gle/WzRWHGF6NUik7DAbA bağlantısındaki ön kayıt formunu doldurarak bildirimde bulunmaları gerekmektedir. Fiziki koşullar nedeniyle katılımcı sayısı sınırlı olup Müşavirliğimizden katılım teyidi alan öğrencilerimizin etkinliğe katılımı mümkün olacaktır.

 

Tarih: 12 Mayıs 2024 Pazar

Saat: 10:30-12:00

Yer: T.C. Stokholm Büyükelçiliği, Dag Hammarskjölds Väg 20, 115 27 Stockholm

 

Konuşmacı: Prof. Dr. Hüseyin Arslan

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı

IEEE Fellow, NAI Fellow, IEEE Distinguished Lecturer, TÜBA Asli Üyesi

 

Ön Kayıt için bağlantıdaki formu doldurunuz: https://forms.gle/WzRWHGF6NUik7DAbA  


 

Prof. Dr. Hüseyin Arslan

Prof. Dr. Hüseyin Arslan, kablosuz iletişim teknolojileri ve sinyal işleme alanında önemli başarılar elde etmiş ve yenilikçi çalışmalara imza atmış bir akademisyendir. Akıllı radyolar, yazılım tabanlı radyolar; akıllı elektrik şebekeleri ve akıllı evler; insansız hava araçları (kontrol ve haberleşme); in vivo haberleşme; biyomedikal sinyal işleme; kanal modellenmesi; haberleşme sistemlerinin test ve ölçülmesi gibi konularda 55 lisanslı patenti ve 75'ten fazla patent başvurusu, 180'den fazla uluslararası hakemli dergi makalesi bulunmaktadır. Arslan, Türkiye'yi 6G'ye hazırlayan ekibin başında yer almaktadır. 6G teknolojilerinin geliştirilmesi ve doğru ekosistemin kurulması için üst düzey kamu kuruluşları ve bu alanda çalışan özel sektörle iş birliği halinde adımlar atmakta, endüstri ve sanayi iş birliğinin oluşması için büyük emek sarf etmektedir. Kablosuz iletişime yaptığı olağanüstü katkılardan dolayı 2017 yılında TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü'ne layık görülmüş, TÜBA asli üyesi seçilmiş; 2021 yılı verilerine göre Stanford Üniversitesi tarafından açıklanan 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde yer almıştır.

Lisans derecesini Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden alan Arslan, Amerika Birleşik Devletleri'nde Southern Methodist Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamlamıştır. 1998 yılında Ericsson firmasının Kuzey Carolina eyaletindeki araştırma laboratuvarlarında 2G ve 3G kablosuz iletişim sistemleri üzerine kapsamlı araştırmalar yürütmüştür. 2002 yılında Güney Florida Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümüne öğretim üyesi olarak katılan Arslan, burada kablosuz iletişim teknolojileri alanında dersler vermiş ve öğrencilere rehberlik etmiştir. 2013 yılında Mühendislik Fakültesi'ni kurmak üzere İstanbul Medipol Üniversitesi'nde çalışmaya başlamış ve halen İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır.

Arslan, aralarında Anritsu Company, Savronik Inc., Türksat ve TÜBİTAK Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun da bulunduğu çeşitli şirket ve kurumlarda yarı zamanlı danışman olarak çalışmış, endüstri ve akademi arasında köprüler kurmuştur. Dr. Arslan, Türk Telekom ekipman sağlayıcısı olan ULAK Haberleşme şirketinin kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı, Tübitak Bilim Kurulu üyeliği, Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.  

Dr. Arslan'ın mevcut araştırma alanları 5G ve ötesi radyo erişim teknolojileri, fiziksel katman güvenliği, girişim yönetimi (kaçınma, farkındalık ve iptal), bilişsel radyo, küçük hücreler, UWB, çok taşıyıcılı kablosuz teknolojiler, dinamik spektrum erişimi, heterojen ağlarda birlikte var olma sorunları, havacılık (Yüksek İrtifa Platformu) iletişimi, in vivo kanal modelleme ve sistem tasarımı ve su altı akustik iletişimidir. Çeşitli IEEE konferanslarında teknik program komitesi başkanı, teknik program komitesi üyesi, oturum ve sempozyum organizatörü ve atölye başkanı olarak görev yapmıştır. Halen IEEE Surveys and Tutorials ve Sensors Journal yayın kurulu üyesidir.

Daha fazla bilgi için: https://cosinc.medipol.edu.tr/team/director/

 

07-05-2024

Yayın Tarihi: 07.05.2024